Leden

Wim van Keulen – Voorzitter

Onze samenleving is zeer divers van samenstelling. Filosofie helpt mij op afstand te gaan staan en vanuit het perspectief van diversiteit te kijken en te denken. Elke keer weer ervaar ik dat ‘anders zijn’ heel mooi kan zijn. Dit wil ik graag delen en doorgeven. De Diversiteitsraad geeft mij daartoe de ruimte en de mogelijkheden.

Nacha Rakraki – Vice-voorzitter

Veenendaal, het dorp waar ik geboren en getogen ben, maar ook waar ik heb leren samenleven met mensen van verschillende leeftijden, etniciteiten, religieuze achtergronden, etc. Mensen die ‘anders’ zijn, maar die wel maken dat we in Veenendaal kunnen spreken van een diverse samenleving.

 

Met mijn inzet binnen de Diversiteitsraad wil ik een bijdrage leveren aan een Veenendaal dat de kracht van diversiteit, van het respecteren van elkaars verschillen en overeenkomsten, uitstraalt.

Frederike van Odijk

Iedereen is waardevol, ondanks zijn of haar gebreken. Iedereen is uniek, om zijn of haar talenten. Iedereen wil geliefd worden, maar de realiteit is soms hard en kil. De samenleving wordt steeds ‘harder’ en groepen binnen de maatschappij staan tegenover elkaar in plaats van naast elkaar. Dit raakt mij, mijn straat, mijn wijk, mijn stad.

 

Als lid van de diversiteitsraad wil ik mijn bijdrage leveren om de eenheid in verscheidenheid te blijven zoeken om zo de onderlinge verbondenheid te vergroten.

Simon de Heer

In mijn jeugd hadden mijn ouders een spiegelposter aan de muur, met de kreet: Ooit een normaal mens ontmoet? En beviel het?

 

Dat dwingt je na te denken over wat eigenlijk normaal is, wat is de norm, wie bepaalt dat, hoe geven we dat vorm? In mijn opinie doen we dat samen, in het groot met zijn allen in Nederland, in het klein met elkaar in Veenendaal. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de Veense samenleving, wie je ook bent, wat je ook doet, hoe en met wie je leeft.

 

Te zorgen dat dat ook echt kan in Veenendaal, is voor mij een belangrijke drijfveer om lid te zijn van de Diversiteitsraad

Shannah Dirks

Verschillend en toch een eenheid vormen, met diverse waarden en normen. Een uitdaging misschien, waarin iedereen wil worden gezien en erkend. Ieder op zijn eigen vlak gewaardeerd. Ieder is wel ergens goed in of heeft iets geleerd.

 

De wereld kunnen wij niet veranderen, maar wel een beetje mooier maken door het hart te raken, er te zijn, voor anderen. Mensen zien ontwikkelen en opbloeien, dat is wat mij zal blijven boeien. Als die éne mens gezien wordt, er écht mag zijn. Laten wij dat ene lichtje zijn.

 

Vanuit dit oogpunt mijn deelname aan de Raad voor Diversiteit, omdat ik streef naar eenheid in verscheidenheid!

Aysim Akyuz

In ons land leven verschillende culturen samen. Een samenleving is meer dan alleen samen leven. In een samenleving leg je een verbinding tussen culturen.

 

Bruggen slaan door van elkaar te leren, samen te werken,  en in contact te blijven met elkaar. Je eigen omgeving is een samenleving in het klein en diversiteit zorgt voor verrijking van deze omgeving. Als lid van de diversiteitsraad draag ik dan ook graag mijn steentje bij aan de verrijking van ons Veenendaal.